Acasa ayus.ro  |  Despre Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  |  Publicatii Ayurveda  |  Contact

Unitatea gandirii in medicina - intre conventional si neconventional (2)

 

Unitatea gandirii in medicina –

intre conventional si neconventional (2)

 

Perspectiva unificarii constructive intre conventional si neconventional este necesar sa fie inteleasa in mod realist ca fiind o intrepatrundere creatoare a unor puncte de vedere diferite, adeseori diametral opuse, insa a caror convergenta este data de scopul binefacator comun si anume cel de a oferi omului cat mai multe posibilitati de a avea o cat mai buna stare de sanatate.

 

La modul fundamental vorbind neconventionalul nu va ajunge niciodata sa se amestece sau sa se confunde cu conventionalul, pentru ca o astfel de ipotetica posibilitate va conduce in mod inevitabil la anularea statutului sau de neconventional.

 

Unitatea creatoare dintre conventional si neconventional va apare atunci cand respingerea rigida si dogmatica a conventionalului va disparea in favoarea unei deschideri intelepte, creatoare fata de vastitatea posibilitatilor nebanuite pe care le ofera neconventionalul. In domeniul atat de fascinant al vietii umane si al sanatatii omului aceasta este mai mult decat o simpla necessitate de innoire.

 

Viata insasi este extrem de modelabila si adaptabila, de cele mai multe ori depasind cu mult in viteza ei de transformare capacitatea ganditrii umane de a accepta ca fiind conventional un anume aspect care a fost supus unei verificari repetate si indelungate. Asadar, viata curge mai repede decat viteza cu care neconventionalul poate ajunge sa fie integrat in conventional.

 

Asistam in prezent la o veritabila criza a dovezilor stiintifice, mai ales in domeniul validarii proprietatilor binefacatoare ale alimentelor naturale, ale plantelor medicinale si ale remediilor naturale asupra sanatatii omului. Metodele sunt putine, aspectele studiate sunt de o mare diversitate, iar competenta in domeniu este surclasata de vastitatea directiilor noi de abordare. Impotrivirea dogmelor stiintifice conventionale se clatina sub greutatea multitudinii de considerente noi si neconventionale. In acest punct de cotitura unii aleg sa priveasca inapoi, altii sa stea pe loc si altii sa accepte noul si neconventionalul, cu toate incertitudinea cu care acesta pare ca se prezinta. Insa acest tip de divergenta de opinii nu este o solutie practica.

 

Situarea conventionalului si a neconventionalului in tabere si pe pozitii complet diferite, disjuncte si chiar antagoniste nu va aduce nimic creator in final. Rolul neconventionalului a fost dintotdeauna acela de a potenta conventionalul si de a-l improspata in permanenta.

 

Atat timp cat neconventionalul va fi apreciat ca o veritabila sursa de inspiratie, conventionalul va putea sa se mentina tanar. Negarea si respingerea neconventionalului va duce inevitabil la imbatrinirea conventionalului si chiar la substituirea lui cu un conventional anemic si inconsistent. Unitatea dintre conventional si neconventional este un process continuu si constant. El este o necesitate a fluxului trnasformator al gandirii umane. Merita inca o data sa ne reformulam pozitia si punctul de vedere intr/un mod care sa fie cat mai intelept.

www.ayus.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor