Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Recomandari  Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

Cursuri de Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda

 AYURVEDA

CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII

curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA

Curs de Ayurveda - sesiunea 2012-2013

Sala de curs Bucuresti

Conditii de participare

In cadrul cursului se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice de AYURVEDA

Actualitatea sistemului Ayurveda

Studiul sistematic, realizat intr-o maniera periodica saptamanala, ofera fiecarui participant o temenica pregatire individuala si multiple posibilitati de fructificare inteleapta, ulterioara,  in viata de zi cu zi. Participarea in cadrul lectiilor de curs si lectura cursurilor aferente fiecarei lectii ofera o solida baza educationala.

 

 

Fructele uscate in ayurveda

Fructele uscate sunt frecvent folosite in retetele ayurvedice. Stafidele, curmalele, smochinele, ananasul, papaya, bananele, mango, pepenele galben, merele, perele, caisele, capsunii, nuca de cocos, prunele, afinele, coacazele, pana chiar si radacina de ghimbir pot avea utilizari alimentare dintre cele mai diverse si atractive, unele dintre ele neobisnuite.

Dulciuri

De obicei, fructele uscate, intregi ori taiate bucati mari sau mai mici sunt folosite la prepararea dulciurilor, fiind adaugate in checuri, cozonaci, prajituri, ori in salate de fructe proaspete sau chiar in inghetata de casa. Imaginati-va o inghetata de vanilie, cu bucati mari de ananas confiat in ea! Asa ca toate aceste fructe uscate, fie ele bucati de ananas, papaya, pepene galben, smochine sau stafide, maruntite in bucati mai mici sau mai mari, pot fi adaugate unor sucuri de frcute proaspete, preparate la mixer. Ce parere aveti de perspectiva unui suc proaspat de mar, preparat la mixer, caruia ii adaugati bucati de capsuni uscate sau bucati dulci si picante de ghimbir? Sau cum ar fi niste felii de mere uscate, ori bucati de caise, smochine sau ananas adaugate unor turtite crocante sau unor biscuiti ori fusecuri, dintre cel mai variate si delicioase. De obicei, cu ajutorul cireselor sau a capsunilor uscate pot fi ornate cele mai fine fursecuri.

Micul dejun

Insa, aproape toate fructele uscate pot constitui ingredientele ideale pentru un mic dejun rapid sau chiar pentru o gustare dulce, pe care vrem sa o pregatim in cel mai scurt timp posibil. De ce nu, fructele uscate pot fi consumate ca atare, direct, fara nici un alt adaos. De exemplu, doi biscuiti si o rondela de ananas, ori cateva bucati de capsuni uscate pot fi un excelent desert. O felie mare de papaya uscata impreuna cu o felie de cozonac sau de chec este si gustoasa si satioasa. N-ar fi buna la micul dejun?

Mancarurile de cereale

In mod curent, fructe uscate cum sunt stafidele, ananasul, curmalele si smochinele sunt usor de folosit impreuna cu fulgii de ovaz sau impreuna cu alti fulgi de cereale, ori cu musli. Ele pot fi incluse si in placintele cu crema, pot fi folosite pentru ornarea tartelor sau pot fi adaugate in bauturile racoritoare ori coctailuri.

Salate cu fructe uscate

Fructele uscate usor acrisoare (stafide, caise, ananas, coacaze) pot fi adaugate si in salatele de verdeturi. De asemenea, ele pot fi folosite si la mancarurile de ciuperci, in omlete sau in mancarurile de cereale fierte (terciurile de cereale). Ele pot fi folosite in unele salate proaspete de legume, la preparea unor sosuri, in alcatuirea unor garnituri sau in mancarurile de cereale sau de legume. Cu stafide, smochine, curmale, radacina de ghimibir sau pere uscate se pot prepara excelente sarmale de orez sau soteuri de legume.

Asadar, fructele uscate constituie ingrediente care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o bucatarie in care sa se poata exprima nestingherita creativitatea gustativa sanatoasa inspirata din stiinta milenara ayurvedica.

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

CATALOG publicatii Ayus Grup

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012