Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri  

Cursuri de Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda

 AYURVEDA

CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII

curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA

Curs de Ayurveda - sesiunea 2012-2013

Sala de curs Bucuresti

Conditii de participare

In cadrul cursului se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice de AYURVEDA

Actualitatea sistemului Ayurveda

Studiul sistematic, realizat intr-o maniera periodica saptamanala, ofera fiecarui participant o temenica pregatire individuala si multiple posibilitati de fructificare inteleapta, ulterioara,  in viata de zi cu zi. Participarea in cadrul lectiilor de curs si lectura cursurilor aferente fiecarei lectii ofera o solida baza educationala.

 

Fructele naturale şi stările benefice

       

Ayurveda ne ajută să înţelegem misterioasele efecte pe care le are consumul de alimente naturale ce este adecvat constituţiei şi care este realizat la momentul potrivit.

 

Spre exemplu, una sau două banane proaspete, consumate pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă, atunci când ne confruntăm cu o stare de tristeţe, de mâhnire sau de suprasolicitare are darul de a ne readuce starea de încredere şi de a ne alunga tristeţea şi oboseala.

 

        De asemenea, câteva prune dulci bine coapte consumate în stare proaspătă, dimineaţa înainte de masă, ne pot conferi o stare de bunădispoziţie şi mulţumire. Vom putea constata după aceea, poate surprinşi, că avem mult mai multă încredere în resursele noastre vitale şi că putem face faţă mult mai bine solicitărilor de peste zi.

 

        Perele au la rândul lor anumite efecte surprinzătoare. Atunci când suntem nervoşi, iritaţi, nemulţumiţi de modul în care s-au produs anumite evenimente neplăcute de peste zi, câteva pere dulci şi zemoase, consumate proaspete ne vor reda bunadispoziţie şi ne vor alunga ca prin farmec nemulţumirea, dar mai ales iritarea şi tensiunea nervoasă acumulată. Alături de mere, perele reprezintă o minunată sursă de vitamine ce poate fi folosită cu succes în perioada de iarnă.

 

        Piersicile bine coapte şi dulci au darul de a alunga stările de oboseală sau de epuizare care apar mai ales pe vreme caldă sau fierbinte. Atunci când după un efort de durată (spre exemplu examenele din sesiunea de vară) resimţim încă tensiunea, încordarea, stressul şi chiar o anumită senzaţie de uscăciune şi rigiditate, dacă vom consuma pentru câteva zile piersici bine coapte şi dulci vom putea constat cum starea nostră tensionată se destramă şi cum devenim aproape pe negândite relaxaţi, destinşi şi mai ales destresaţi.

 

        De asemenea, cireşele proaspete, bine coapte şi dulci ne retrezesc starea de voioşie şi de bucurie. Prin însăşi forma, culoarea, strălucirea şi netezimea lor, cireşele trezesc şi rafinează senzualitatea, ele fiind de un real folos atunci când dorim să ne trezim şi să ne amplificăm tandreţa şi afectivitatea faţă de fiinţa iubită. Cireşele ne atrag şi ne farmecă şi tot ele, atunci când le consumăm în stare proapsătă, ne conferă farmecul şi atractivitatea ce le este caracteristică.

 

        Vara, atunci când căldura soarelui ne copleşeşte, bogatul pepene roşu ne dă posibilitatea să trăim încântarea răcorii naturale reconfortante. Consumat întotdeuna înainte de masă cu cel puţin o jumătate de oră, pepenele roşu ne dăruieşte din dulceaţa şi răcoarea lui bine ascunse sub coaja puternică şi tare, uşurând atât căldura copleşitoare de afară, cât şi dizolvând eventualele stări de iritare, furie sau nervozitate cu care ne-am confruntat peste zi. Câteva felii răcoroase şi dulci de pepene roşu consumat în stare proaspătă dizolvă ca prin minune supărarea, încordarea sau chiar furia care ne mai poate cuprinde uneori.

 

        Poate mai puţin cunoscute de către marea majoritate a oamenilor, fructele de cătină albă sunt foarte utile în cazurile de devitalizare. Atunci când suntem copleşiţi de griji, atunci când nu ne descurcăm în noianul de solicitări ale unei zile aglomerate, atunci când suntem obligaţi să realizăm un efort mai mare şi când ne dorim să fim mai însufleţiţi şi mai efcienţi în ceea ce întreprindem, câteva bobiţe de fructe de cătină pot da rezultate miraculoase. Gustul lor acrişor este stimulant şi astfel micile fructe porocalii ne pot conferii aproape instantaneu starea de vigoare, de mobilizare şi însufleţire de care aveam atâta nevoie.

 

        Întocmai ca şi fructele de cătină albă, vişinele ne pot aduce beneficii deosebite în cazurile de depresie, moleşeală sau atunci când ne simţim uneori "depăşiţi de situaţie". Vişinele sunt veritabile energizante fizice dar mai ales psihice, aroma şi savoarea lor cu totul specială având darul de a trezi disponibilităţile noastre ascunse, de a ne pune în valoare înzestrările naturale, de a ne amplifica puterea de acţiune, încrederea, tonusul şi de a trezi în noi optimismul debordant. Vişinele trezesc în universul nostru psihic romantismul şi tinereţea, învigorându-ne mintea şi psihicul.

 

ayus.ro

 

 

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

Ofertă specială de sărbători

pentru perioada

1 decembrie – 31 decembrie 2012

set complet volumele 1-6

Index ayurvedic sistematic selectiv

pret total 135 ron

la achizitia unui set complet se aplica

reducere de 40%

pret final

81 ron

si costurile de expediere incluse

Informatii si comenzi:

publicatii@ayus.ro

0745-044553

0760-256842

Cartile se expediaza prin posta cu plata ramburs sau prin curier.

Va rugam indicati telefonic sau prin email adresa postala completa pentru expediere.

CATALOG publicatii Ayus Grup

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

În cele 6 volume ale lucrarii

"INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV", sunt selectate peste 180 de plante medicinale, dintre cele mai renumite si eficiente cunoscute în traditia terapeutica ayurvedica, cele mai multe dintre acestea fiind totodata cunoscute ca plante vindecatoare remarcabile si în traditia vindecatoare româneasca.

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012