Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Recomandari  Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri  

Cursuri de Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda

 AYURVEDA

CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII

curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA

Curs de Ayurveda - sesiunea 2012-2013

Sala de curs Bucuresti

Conditii de participare

In cadrul cursului se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice de AYURVEDA

Actualitatea sistemului Ayurveda

Studiul sistematic, realizat intr-o maniera periodica saptamanala, ofera fiecarui participant o temenica pregatire individuala si multiple posibilitati de fructificare inteleapta, ulterioara,  in viata de zi cu zi. Participarea in cadrul lectiilor de curs si lectura cursurilor aferente fiecarei lectii ofera o solida baza educationala.

Anunturi

19.12.2012

Precizări suplimentare cu privire la participarea la activităţile din 21.12.2012

16.12.2012

Set complet Index Ayurvedic

12.12.2012

Curs Ayurveda Galaţi

12.12.2012

Curs Ayurveda Rm. Vâlcea

11.12.2012

Curs Ayurveda Bistriţa

11.12.2012

Curs Ayurveda Hunedoara

11.12.2012

Curs Ayurveda Cluj

11.12.2012

Curs Ayurveda Dej

11.12.2012

Curs Ayurveda Gherla

06.12.2012

Oferta publicatii Ayurveda

30.11.2012

Concursul de Ayurveda

29.11.2012

Tabara de Ayurveda

27.11.2012

Curs Ayurveda Braila

 

 

Autoreglarea funcţiei hrănirii

Hrănirea este controlată de centrii specifici situaţi în hipotalamus. S-a observat că, dacă în cadrul unor experimente de laborator, în cazul unor şobolani, cei doi nuclei ventro-mediani ai hipotalamusului sunt distruşi prin tehnici stereotaxice folosind nişte ace fine, animalele devin vorace şi obeze în câteva săptămâni. Acest comportament a putut fi atribuit distrugerii „centrului saţietăţii”. Pe de altă parte, dacă în astfel de experimente sunt distruşi cei doi nuclei hipotalamici ventro-laterali, animalul respectiv refuză să mănânce, iar dacă nu este hrănit cu forţa, va muri de foame, acest comportament fiind atribuit distrugerii „centrului hrănirii”.

În decursul timpului au fost propuse mai multe modele de procese reglatoare ca modulatori ai centrilor hipotalamici. Distensia gastrică indusă de ingurgitarea hranei, nivelul insulinei, masa totală de ţesut adipos, pot influenţa, fiecare în felul său specific, activitatea centrului hipotalamic. În plus, centrii hipotalamici sunt sensibili la catecolamine, iar stimularea beta-adrenergică inhibă comportamentul alimentar.

Aceasta constituie o dovadă a efectului amfetaminelor de supresare a apetitului. Însă, nu doar cortexul cerebral controlează comportamentul şi impulsurile alimentare dinspre centrul hrănirii către cortexul cerebral. Aici intervin şi factori psihologici, educaţionali, sociali şi genetici, astfel că reglarea alimentară poate fi la îndemâna omului prin intermediul mai multor pârghii de control voluntar.

Până acum 200 de ani, până la revoluţia industrială, forţa musculară a omului, alături de cea a bovinelor şi cailor, a măgarilor şi catârilor, erau sursa de putere care susţinea civilizaţia. Folosind forţa musculară se muncea câmpul, se însămânţa porumbul, se construiau temple şi palate, se transportau oameni şi armate, se ţeseau materiale pentru îmbrăcăminte şi casă. În societăţile industriale moderne totul s-a schimbat. Prin rotirea unui buton oamenii pot să controleze o mare putere.

Acum nu mai este necesar să se folosească forţa muşchilor decât în activităţi uşoare. Munca grea, plimbarea, alergarea şi mersul pe bicicletă au devenit din ce în ce mai mult nişte preocupări lipsite de necesitate, tocmai datorită extinderii mecanizării, motorizării şi automatizării. Evident homo sapiens, devenit homo sedentaricus, plăteşte tributul acestei transformări. Bolile degenerative, inclusiv atacul de cord la vârsta a doua, sunt mult mai răspândite la persoanele sedentare decât la cele active. Însă toate acestea sunt urmarea unie anumite opţiuni, devenită ulterior o obişnuinţă foarte mult răspândită. În realitate, în spatele tuturoro acestor mecanisme se află o profundă înţelepciune a trupului, care ştie cum să gestioneze cu adevprat necesităţile fiinţei.

În anul 1969 cercetătorul englez A. Ashworth a realizat o experienţă inedită pentru a exemplifica „înţelepciunea trupului” legată de autoreglarea consumului de hrană. El a asigurat o cantitate nelimitată de hrană pentru opt copii foarte slabi. La început ei au consumat multă hrană, aproximativ 670 kJ (160 kcal/kg/zi). Însă când au atins greutatea normală pentru înălţimea lor ei şi-au redus în mod natural consumul de hrană la 485 kJ (116 kcal/kg/zi), suficient pentru a le asigura necesităţile normale pentru vârsta lor, fără să mai depăşească nevoile fireşti ale trupului.

Experimentul a dovedit astfel că fiinţa a cărei minte nu este denaturată de asaltul informaţional actual, poate să folosească în mod înţelept resursele autoreglatoare ale trupului, exact aşa cum se indică şi în lucrările tradiţionale de Ayurveda.

 

 

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

Ofertă specială de sărbători

pentru perioada

1 decembrie – 31 decembrie 2012

set complet volumele 1-6

Index ayurvedic sistematic selectiv

pret total 135 ron

la achizitia unui set complet se aplica

reducere de 40%

pret final

81 ron

si costurile de expediere incluse

Informatii si comenzi:

publicatii@ayus.ro

0745-044553

0760-256842

Cartile se expediaza prin posta cu plata ramburs sau prin curier.

Va rugam indicati telefonic sau prin email adresa postala completa pentru expediere.

CATALOG publicatii Ayus Grup

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012