Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Recomandari  Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri  

Cursuri de Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda

 AYURVEDA

CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII

curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA

Curs de Ayurveda - sesiunea 2012-2013

Sala de curs Bucuresti

Conditii de participare

In cadrul cursului se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice de AYURVEDA

Actualitatea sistemului Ayurveda

Studiul sistematic, realizat intr-o maniera periodica saptamanala, ofera fiecarui participant o temenica pregatire individuala si multiple posibilitati de fructificare inteleapta, ulterioara,  in viata de zi cu zi. Participarea in cadrul lectiilor de curs si lectura cursurilor aferente fiecarei lectii ofera o solida baza educationala.

Anunturi

16.12.2012

Set complet Index Ayurvedic

12.12.2012

Curs Ayurveda Galaţi

12.12.2012

Curs Ayurveda Rm. Vâlcea

11.12.2012

Curs Ayurveda Bistriţa

11.12.2012

Curs Ayurveda Hunedoara

11.12.2012

Curs Ayurveda Cluj

11.12.2012

Curs Ayurveda Dej

11.12.2012

Curs Ayurveda Gherla

06.12.2012

Oferta publicatii Ayurveda

30.11.2012

Concursul de Ayurveda

29.11.2012

Tabara de Ayurveda

27.11.2012

Curs Ayurveda Braila

 

 

Dovleacul este un aliment valoros

Dovlecii pe care-i consumăm cu atâta poftă provin din specii sălbatice originare din Guatemala şi Mexic. Deşi ei sunt cultivaţi aici de aproape 7000 de ani, la început au fost crescuţi pentru seminţele lor foarte hrănitoare, primele soiuri având puţină pulpă sau o pulpă amară. Cu timpul cultivarea lor s-a răspândit în America şi au apărut soiuri cu pulpa dulce şi gustoasă, foarte bune pentru copt.

Cristofor Columb a fost cel care a adus dovleacul din Lumea Nouă în Europa. Azi producătorii cei mai importanţi de dovleac sunt China, Japonia, România, Turcia, Italia, Egipt şi Argentina. Dovleacul de copt, care se culege toamna, este fructul copt al oricărei specii de Cucurbita. Există multe varietăţi de dovleci, având diverse forme şi culori. Unii sunt utilizaţi alimentar, alţii doar ornamental sau pentru diverse alte scopuri tradiţionale. Dovleacul de copt are o coajă groasă cere îi conferă posibilitatea de a fi păstrat timp îndelungat, unele tipuri rezistând chiar şi 6 luni.

Puţini ştiu însă că dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A (sub formă de beta-caroten şi alfa-caroten) precum şi de alţi carotenoizi (în special luteină şi beta-criptoxantină), este o sursă foarte bună de vitamina C, potasiu, fibre alimentare, mangan şi folaţi şi o sursă bună de acizi graşi omega-3, vitamina B1, cupru, vitaminele B6, B3, B5 şi triptofan. Astfel, 100 g de pulpă de dovleac asigură aproximativ 71% din necesarul zilnic de vitamină A. Aşadar, mai ales pe timp de iarnă, dovleacul poate fi o sursă excelentă de această vitamină mai ales că alte legume şi fructe proaspete nu sunt atât de disponibile în această perioadă a anului. Studiile epidemiologice au arătat că o dietă bogată în vitamina A şi carotenoizi este asociată cu scăderea incidenţei de cancer, ateroscleroză, cataractă şi degenerare maculară şi conferă o protecţie antioxidantă foarte eficientă. Alimentaţia bogată în vitamina A protejează de apariţia emfizemului pulmonar mai ales la fumători sau la cei care sunt expuşi la fumat pasiv, arată un studiu realizat la Kansas State University.

Beta-carotenul este un puternic antioxidant şi antiinflamator motiv pentru care protejează faţă de apariţia complicaţiilor diabetului şi chiar reglează glicemia. Cercetările recente chiar arată cum consumul de carotenoizi este invers proporţional cu rezistenţa la insulină şi hiperglicemia. Consumul de alimente bogate în beta-criptoxantină, un carotenoid de culoare portocaliu-roşu, care se găseşte în cantităţi mari în dovleac, porumb, papaya, ardei graşi roşii, mandarine, portocale şi piersici scade semnificativ riscul de cancer pulmonar, conform unui studiu publicat în septembrie 2003 în revista “Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention” realizat pe 63257 de adulţi în Shanghai, timp de 8 ani, perioadă în care au fost diagnosticate 482 de cazuri noi de cancer de plămâni. Persoanele cuprinse în acest studiu care au avut o alimentaţie bogată în alimente ce conţin beta-criptoxantină au avut un risc de a dezvolta cancer pulmonar cu 27% mai mic decât restul persoanelor cuprinse în studiu. Chiar şi fumătorii care au consumat  alimente ce conţin beta-criptoxantină au avut un risc cu 37% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar decât fumătorii care au consumat alte alimente preponderent.

Dovleacul reduce şi riscul de cancer de colon datorită pe de-o parte conţinutului bogat în fibre alimentare care protejează mucoasa colonului de acţiunea carcinogenilor, precum şi datorită conţinutului crescut în vitamina A care oferă o bună protecţie antioxidantă locală şi generală. Un articol publicat în 10 ianuarie 2003 în revista “Cancer Letters” arată că cucurbitacinele prezente în diverse specii de cucurbitacee printre care se numără şi dovleacul au acţiune inhibitoare asupra cancerului de colon, cancerului de sân, cancerului de plămân şi cancerelor de sistem nervos central.

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

Ofertă specială de sărbători

pentru perioada

1 decembrie – 31 decembrie 2012

set complet volumele 1-6

Index ayurvedic sistematic selectiv

pret total 135 ron

la achizitia unui set complet se aplica

reducere de 40%

pret final

81 ron

si costurile de expediere incluse

Informatii si comenzi:

publicatii@ayus.ro

0745-044553

0760-256842

Cartile se expediaza prin posta cu plata ramburs sau prin curier.

Va rugam indicati telefonic sau prin email adresa postala completa pentru expediere.

CATALOG publicatii Ayus Grup

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012