AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

Acasa Ayurveda Cursuri Articole Alimentatie Recomandari Anunturi Publicatii Contact

Ayurveda si sanatatea - necesitatea cunoasterii modului de mentinere a sanatatii


Din zorii civilizatiei, sistemul traditional AYURVEDA a acordat prioritate sanatatii. Pentru practicienii ayurvedici din timpurile stravechi regulile de sanatate au devenit o parte integranta a vietii lor spirituale. Tocmai de aceea, in lucrarile traditionale ayurvedice exista felurite descrieri ale metodelor practice prin care ne putem asigura un mod de viata sanatos. In aceste scrieri se precizeaza in detaliu cum sa traiesti sanatos si cum sa procedezi pentru ca sa iti mentii sanatatea.  


Scopul principal al cunoasterii traditionale indiene asupra vietii - AYURVEDA - este pastrarea sanatatii celor sanatosi si eliminarea bolilor celor bolnavi. In prezent natura umana tinde sa devina din ce in ce acaparata de mirajul simturilor. Fiecare om isi doreste fericirea, dar baza reala a fericirii este sanatatea, insa extrem de putini sunt cu adevarat interesati de aceasta. Oamenii acorda corpului lor un interes mai mare doar atunci cand se imbolnavesc si dupa aceea merg la doctor. Adeseori ei ii cer medicului sa le dea remedii care le poata suspenda simptomele bolii instantaneu cat mai repede, fara a fi interesati de vindecarea reala si profunda.


Datorita acestui constant dezinteres pentru sanatatea reala, marea majoritate a oamenilor nu au o imunitate suficienta pentru a lupta cu bolile, iar vitalitatea lor scade pe zi ce trece. Cel mai adesea oamenii se imbolnavesc din cauze obisnuite si care, cele mai multe dintre ele, sunt evitabile. Cand cineva merge la spital, el gaseste acolo cativa oameni sau chiar o multime de pacienti care sunt internati, si atunci el trebuie sa cheltuiasca multi bani pentru tratament. De asemenea, in fiecare zi apar noi medicamente pe piata. Apar noi si noi reclame la medicamente si astfel omul ajunge sa cheltuiasca din ce in ce mai multi bani pe medicamente.


Totusi, in mod aparent paradoxal, cu toate noile facilitati medicale si in ciuda aparitiei de noi si noi medicamente foarte puternice, pentru om nu este inca posibil sa stopeze bolile sau sa stabilizeze starea de sanatatea. Aceasta deoarece oamenii devin din ce in ce mai indiferenti la sanatatea lor. Bineinteles ca pentru a trata o boala este esential sa facem un tratament adecvat si in acest scop sa folosim remedii eficiente, dar daca ne preocupam si de masurile profilactice naturale si de educatia adecvata pentru sanatate, astfel ca boala respectiva sa poata sa nu mai apara, numarul celor bolnavi va continua sa creasca.            


De fapt, ceea ce este foarte necesar astazi este sa cream conditii astfel ca societatea umana sa aiba din ce in ce mai putin nevoie de medicamente. Acest obiectiv poate fi realizat numai daca oamenii vor acorda mai multa importanta sanatatii lor decat sa "invite" boala in corpul lor si apoi sa depinda de medicamente. Oamenii trebuie sa urmareasca sa fie activi, alerti si mai ales interesati pentru a-si mentine starea de sanatate.

        

In calitatea ei de stiinta a vietii, AYURVEDA ne invata ca a stii cum sa iti mentii sanatatea este o necesitate vitala pentru fiecare. O asemenea cunoastere, cum este cunoasterea traditionala ayurvedica, este foarte valoroasa. Insa nu doar cunoasterea este esentiala, ci de fiecare data cand invatam ceva practic despre cum sa ne pastram sanatatea, este esential sa si aplicam aceasta cunoastere. Realizand importanta sanatatii si aplicand ceea ce invatam din aceasta stiinta milenara, ne putem mentine sanatatea. Acest tip de inclinatie de a folosi toate cunostintele disponibile pentru a ne mentine sanatatea vine din interior, deoarece ele rezulta dintr-o obisnuinta naturala.  


Trebuie sa realizam ca a avea un corp sanatos este una din cele mai mari realizari ale vietii noastre si ca succesul in viata depinde de sanatatea noastra. A ne mentine sanatosi este o mare realizare individuala si a ne imbolnavi este cel mai mare neajuns, deoarece bolile distrug sanatatea si bunastarea omului.


www.ayus.ro


 


This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor