AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

Acasa Ayurveda Cursuri Articole Alimentatie Recomandari Anunturi Publicatii Contact


INCEPUTUL UNUI NOU CICLU VITAL ANUAL


 


In conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie incepe un nou ciclu vital anual. In Ayurveda, ciclul vital anual descrie succesiunea periodica anuala a modificarilor vitale care survin in mediul natural terestru, prin manifestarea ciclica a unor predominante energetice vitale distincte, si succesive.


Timp de cate patru luni se manifesta ciclic predominanta cite uneia dintre cele trei energii vitale fundamentale: energia vitala de tip KAPHA, energia vitala de tip PITTA si energia vitala de tip VATA. Cele trei perioade sunt numite anotimpuri ayurvedice. Cele trei anotimpuri ayurvedice alcatuiesc anul vital ayurvedic. In fiecare an, in jurul datei de 15 februarie, incepe un nou cicl vital anual, odata cu intrarea in perioada anuala de predominanta a energiei vitale de tip KAPHA.


Perioada intermediara de tranzitie care asigura trecerea de la perioada predominantei energiei vitale de tip VATA a anului vital care se incheie catre perioada de predominanta a energiei vitale de tip KAPHA a anului vital care incepe poate fi extrem de favorabila pentru o redinamizare binefacatoare in plan energetic-vital in cayul fiecarei fiinte umane care este atenta la modificarile energetice vitale care survin si care urmareste sa constientizeze modul specific in care acestea se reflecta in universul ei launtric, in conformitate cu particularitatile pe care le prezinta tipul ei constitutional.


In acest an, 2013, in cadrul Concursului anual de Ayurveda care se va desfasura in data de 16 februarie 2013, se va realiza in deschidere, un procedeu specific de constientizare a procesului benefic de integrare a fiintei umane in noul ciclu vital anual care incepe.