AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

Acasa Ayurveda Cursuri Articole Alimentatie Recomandari Anunturi Publicatii Contact

SUCURILE PROASPETE DIN FRUCTE ŞI LEGUME


        SUCURILE DIN FRUCTE


Sucurile din fructe proaspete au un profund efect purificator asupra trupului. De regulă, fructele trebuie să fie consumate după ce au ajuns la maturitate, cu doar câteva rare excepţii. De regulă, sucurile din fructe proaspete nu trebuie să fie consumate la aceeaşi masă odată cu alimentele care conţin şi ele zaharuri. Fructele, dacă sunt consumate într-o suficientă varietate, pot furniza trupului toate elementele vitale de care are el nevoie.


SUCURILE DIN LEGUME


Sucurile din legume sunt în marea lor majoritate profund regeneratoare şi reconstructoare pentru organism. Ele conţin aminoacizi, minerale, săruri, enzime şi vitamine necesare organismului, cu condiţia ca sucurile de legume să fie consumate proaspete, crude şi fără conservanţi şi să fie extrase în mod complet din legume prin metode mecanice nedistructive. Partea vitală a legumelor este ascunsă mai ales în fibre, de aceea legumele crude trebuie bine mărunţite.


FOLOSIREA CRUDITĂŢILOR


Buna funcţionare a trupului uman impune necesitatea ca omul să se hrănească preponderent cu alimente crude. Însă nu oricine poate peste noapte să-şi modifice obiceiul de o viaţă întreagă, de a mânca mai mult sau preponderent fructe şi legume crude. O asemenea schimbare bruscă poate provoca, în cazul unor oameni, unele modificări pe care fiinţa umană poate să nu le tolereze cu uşurinţă sau să nu le înţeleagă, dar care pot fi deosebit de folositoare. În asemenea situaţii este bine să ne documentăm mai bine în ce priveşte reacţiile posibile ce pot avea loc printr-o asemenea modificare benefică de regim alimentar. De altfel, este necesară şi o anumită tărie şi determinare interioară, uneori chiar considerabilă, pentru a face ca această schimbare să fie eficientă, mai ales la început.


BENEFICII ALE SUCURILOR PROASPETE


Sucurile de fructe şi legume proaspete şi crude sunt foarte necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă specială şi mâncăm orice dorim. Dacă ne hrănim în mod neraţional, asemenea sucuri proaspete sunt într-adevăr de cel mai mare folos, pentru că dau corpului ingredientele active şi vitaminele de care el duce lipsă, dacă alimentaţia e mai mereu gătită şi conservată. Pe de altă parte, un regim exclusiv din alimente crude poate conduce la devitalizare dacă el nu este realizat corect. Când însă bem sucuri crude de fructe sau legume acestea sunt prelucrate în trup în aproximativ 10-15 minute după ce le bem şi sunt folosite apoi aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea celulelor şi ţesuturilor cu un minim de efort din partea sistemului digestiv.