AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

Acasa Ayurveda Cursuri Articole Alimentatie Recomandari Anunturi Publicatii Contact
Informatiile cuprinse în acest index sunt sistematizate în functie de cele 13 sisteme corporale ayurvedice (SROTA), plus cea de-a 14-a grupã de efecte generale, corespunzãtoare sistemului ayurvedic care integreazã în mod armonios feluritele functii vitale ale structurii individuale (BALA-VIRYA-SROTA), permitând astfel practicianului ayurvedic cunoscãtor identificarea rapidã si precisã a plantelor medicinale care pot fi de folos în cazul unei anumite tulburãri, afectiuni sau boli, situatie care a fost identificatã în prealabil prin metodele de diagnosticare ayurvedicã.
Acest tip de index ayurvedic sistematic permite selectarea optimã si rapidã a celor mai potrivite plante medicinale, dintre cele cuprinse în acest volum, care prezintã proprietãti vindecãtoare de un anumit tip.
Gruparea plantelor în functie de actiunile si indicatiile terapeutice specifice fiecãrui sistem corporal ayurvedic (SROTA) ne permite atât alegerea celei mai potrivite plante vindecãtoare, care sã fie cât mai reprezentativã pentru proprietatea terapeuticã ce este cãutatã, cât si realizarea unor combinatii eficiente de plante vindecãtoare, în care intensitatea proprietãtii terapeutice selectate sã fie multiplicatã, proportional cu gradele relative de eficientã, ce sunt indicate pentru fiecare caz în parte.
Totodatã, acest tip de index ayurvedic sistematic permite alegerea mult mai rapidã si eficientã a plantelor medicinale ce sunt utile în tratarea unor situatii mai complexe de boalã, cum sunt feluritele sindroame sau boli cu complicatii.
Este inclus şi un index clasic, alfabetic, grupat pe actiuni si pe indicatii terapeutice, cu scopul de a face mult mai facilã trimiterea la grupajul specific ayurvedic ce a fost realizat în partea anterioarã a lucrãrii (partea a 5-a), în functie de sistemele corporale ayurvedice (SROTA). Trimiterea se face la sistemul corporal ayurvedic (SROTA) cãruia îi corespunde proprietatea terapeuticã cãutatã.
Gruparea plantelor în 6 volume permite o căutare selectivă, utilă mai ales în munca de documentare a celor care aprofundează domeniul fitoterapiei.

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012