Acasa ayus.ro  |  Despre Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  |  Publicatii Ayurveda  |  Contact


AYUS GRUP - ROMĀNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate īn Ayurveda


cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

ACTUALITATEA SISTEMULUI AYURVEDA 

 Cunoasterea sistemului traditional AYURVEDA a īnregistrat īn prezent o raspāndire din ce īn ce mai larga.

Spre deosebire de multe alte sisteme de medicina alternativa, AYURVEDA a īnceput sa fie cunoscuta īn foarte multe tari ale lumii.

Ceea ce ofera sistemul Ayurveda omului modern este o perspectiva ampla, cuprinzatoare, foarte accesibila si perfect naturala pentru mentinerea starii de sanatate.

AYURVEDA reflecta realitatea profunda a vietii umane prin intermediul unor adevaruri fundamentale care se manifesta īn natura. AYURVEDA are la baza principii universale, care sunt valabile indiferent de zona geografica īn care ele sunt aplicate.

AYURVEDA promoveaza un mod de viata natural, care se poate desfasura pe baza acestor principii esentiale de viata sanatoasa. Aceasta este posibil īn mod independent de sistemul cultural īn care sunt aplicate cunostintele milenare ayurvedice.

 

         

Īn prezent, sistemul Ayurveda are un mare avantaj fata de alte sisteme traditionale de vindecare, prin faptul ca reprezinta o forma de cunoastere care a fost extraordinar de bine sistematizata, avānd un pronuntat caracter stiintific.

 

AYURVEDA este un sistem traditional holistic, care trateaza fiinta umana ca īntreg si care are avantajul de a fi un sistem complet.

 

Cunostintele pe care ayurveda le include sunt unice prin modalitatea lor de prezentare, care este clara, sistematica si precisa.

 

Chiar daca are o vechime de peste 5000 de ani, AYURVEDA a fost structurata īntr-o maniera foarte avansata din punct de vedere didactic si conceptual.


Principiile care stau la baza acestei elaborari sistematice sunt cuprinse īn scrieri traditionale de o mare valoare teoretica si practica. Ele reprezinta o sursa de autentica inspiratie pentru gāndirea stiintifica actuala.

AYURVEDA studiaza pe aceasta baza, alcatuirea fiintei umane, mecansimele care sustin viata, relatiile de interdependenta care exista īntre trup si minte, determinismul patologic al diferitelor stari de boala, relatia īntre starea de sanatate si cea de boala, mijloacele naturale prin care omul poate sa mentina sau sa redobāndeasca starea de echilibru si sanatate, modul īn care omul īntelept poate utiliza mijloacele naturale pentru a avea o viata  sanatoasa si fericita.

Acestea sunt doar cāteva dintre reperele de baza ale acestei stiinte milenare a vietii (AYURVEDA), care se dovedeste a fi foarte actuala, fiind capabila sa raspunda, prin modalitati simple, naturale si accesibile, multor īntrebari ale omului modern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor