Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Articole   Anunturi   Recomandari   Publicatii  |  Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

 

         

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri   |  TV online  |  Vremea  

Recomandări

informaţii tematice de actualitate, recomandări şi reţete vegetariene

Reţete alimentare simple

Pasta de susan

Pasta de năut

Sarmale vegetariene

Supă de roşii

Salată de cartofi cu iaurt

 

Alimente sănătoase

Sarea în alimentaţie

 

Plante medicinale

Folosirea plantelor medicinale

 

Ştiri tematice

Speranţa de viaţă de 1000 de ani

Omul care a trăit 250 de ani

 

Anunturi

16.12.2012

Set complet Index Ayurvedic

12.12.2012

Curs Ayurveda Galaţi

12.12.2012

Curs Ayurveda Rm. Vâlcea

11.12.2012

Curs Ayurveda Bistriţa

11.12.2012

Curs Ayurveda Hunedoara

11.12.2012

Curs Ayurveda Cluj

11.12.2012

Curs Ayurveda Dej

11.12.2012

Curs Ayurveda Gherla

06.12.2012

Oferta publicatii Ayurveda

30.11.2012

Concursul de Ayurveda

29.11.2012

Tabara de Ayurveda

27.11.2012

Curs Ayurveda Braila

 

 

 

Link-uri

 

TV online

Anima Plant

Magazin online

Editura Shambala

Produse naturale

 

Armonia Naturii

AMN-România

 

 

Evenimente

Conferinte de deschidere ale cursului de Ayurveda

Congres international 2012 editia 3 Romania Bucuresti

 

Reţete alimentare simple

Pasta de susan (tahina)

27.12.2012

 

 

Delicatele şi aromatele seminţe de susan, deosebit de mult apreciate în Ayurveda, furnizează nu numai un ulei de o excepţională calitate, ci şi o pastă – numită tahina – densă, groasă, uleioasă şi foarte consistentă, care este foarte hrănitoare şi bogată în elemente nutritive valoraose, dar greu de digerat dacă nu este bine preparată. Cel mai digestibil preparat din tahina este un preparat clasic arăbesc, foarte des consumat la aproape toate mesele zilei. Se pune într-un blender sau orice alt robot de bucătărie pasta de tahina, câtă dorim să preparăm. Se adaugă zeamă de lămâie, destul de multă – de exemplu la 400 de grame de tahina se pune zeama de la 2-3 lămâi mari, usturoi zdrobit (opţional), sare şi apă carbogazoasă, pe care o adăugăm câte puţin, pentru a fluidiza compoziţia, atât cât să fie în final ca o smântână groasă. Batem bine, reglăm consistenţa adăugând fie apă fie, dacă am exagerat cu apa minerală, încă puţină pastă de susan, până când rezultă o pastă fină, semifluidă, mai deschisă la culoare decât tahina şi cu un gust savuros aromat - acrişor - uleios. Pasta de susan astfel obţinută se poate păstra mai multe zile la frigider şi poate fi consumată cu pâine sau cu legume.

Supă de rosii preparată iarna

22.12.2012

Se folosesc 850 grame de rosii decojite, doua linguri ulei de masline, o ceapa mijlocie, trei morcovi taiati felii subtiri, o radacina de telina mijlocie taiata cubulete mici, cimbru uscat, maghiran, busuioc, o legatura patrunjel verde, cateva frunze verzi de menta, lămâie, sare si piper. Se pune ceapa taiata bucati mici in uleiul de masline incalzit în prealabil si la scurt timp se adauga o cana de apa. Se acopera si se lasa la foc mic, timp în care taiem morcovii si telina bucaţi mici si ii adaugam imediat in oala, avand grija sa completam apoi cu apa cat sa fie acoperite legumele. Se lasa 15-20 minute la foc mic. Adaugam rosiile in bulion şi condimentele. Dupa cateva minute se sareaza si se agauga dupa gust putina zeama de lamaie sau frunze verzi de menta, apoi presaram verdeata tocata, acoperim si luam oala dupa foc. Supa se poate manca si rece.

Salată de cartofi cu iaurt

21.12.2012

 

Acest fel de mâncare este numit CHUKAUNI şi este o specialitate din regiunea Palpa, din vestul Nepalului. În această reţetă se foloseşte iaurt în loc de maioneză, care împreună cu cartofii dă un rezultat delicios. Această salată poate fi luată la un picnic sau poate fi mâncată singură ori însoţită şi de alte feluri de mâncare. Se folosesc 3 cartofi mari, 1 legătură de ceapă de primăvară sau o ceapă obişnuită, 1 ceaşcă de iaurt, o jumătate de linguriţă de pudră chimion, o jumătate de linguriţă de pudră coriandru, o jumătate de linguriţă de pudră turmeric, o jumătate de linguriţă de pudră de ardei iute, o linguriţă de seminţe de susan, trei căţei de usturoi, o linguriţă de sare, două linguri de ulei de măsline. Se fierb cartofi, apoi se cojesc şi se lasă la răcit. Se taie cuburi ceapa şi apoi se taie cartofi în cuburi. Se pun cartofii în iaurt şi se amestecă bine având grijă să nu se zdrobească. Se încălzeşte uleiul, se adaugă condimentele şi imediat după aceea ceapa, continuând să o mai lăsăm puţin în uleiul cu condimente. Ceapa astfel pregătită cu condimente se adaugă alături de cartofi, apoi se pun seminţele de susan uşor rumenite în prealabil şi se adaugă sare după gust.

 

 

Publicatii Ayurveda

 

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

 

Noi apariţii editoriale

Ghid practic de termeni sanscriţi utilizaţi în Ayurveda

o expunere sistematică şi lămuritoare a semnificaţiei unora dintre termenii de origine sanscrită ce sunt frecvent utilizaţi în cadrul sistemului tradiţional Ayurveda

VOLUMUL 1, literele A - K

 

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o concepţie originală, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialiştilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

În cele 6 volume ale lucrarii

"INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV", sunt selectate peste 180 de plante medicinale, dintre cele mai renumite si eficiente cunoscute în traditia terapeutica ayurvedica, cele mai multe dintre acestea fiind totodata cunoscute ca plante vindecatoare remarcabile si în traditia vindecatoare româneasca.

CATALOG publicatii Ayus Grup

 

 

 

 

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012